Excursie Voroneț

Spread the love

În perioada 3-5 februarie 2019, elevii claselor a V-a C, a VI-a B și a VII-a C au participat la excursia organizată la Voroneț de către domnul profesor Nuțu Gheorghe- Ghiocel împreună cu cadrele didactice însoțitoare: Astăcioae Vasile, Stafie Elena- Raluca.
În cadrul excursiei, elevii s-au bucurat de frumusețea sporturilor de iarnă în parcul din Gura Humorului, au vizitat “Mănăstirea Humor”, „Schitul Daniil Sihastrul”, au participat la slujbă și au primit informații prețioase de la măicuțe.
O altă vizită a fost cea făcută la „Salina Cacica” unde elevii au admirat hărțile, fotografiile și mineralele din „Muzeul sării”, Capela romano-catolică „Sfânta Varvara”, „Capela ortodoxă”, „Sala de dans”, „Grota piticilor”, „Lacul sărat” și au jucat o partidă de fotbal pe terenul din mină.
De asemenea elevii au avut ocazia să se prezinte în fața colegilor, să vorbească despre pasiunile lor, să dezbată problema „conflictului dintre generații”, să descopere câteva taine ale bucătăriei precum și secretele dansurilor populare în cadrul unei seri dansante organizate special pentru ei.