Ziua Internațională a Cititului Împreună!

Spread the love

Grup țintă: elevi de gimnaziu, clasa a VIII-a C
Coordonator: prof. Oana Filip
Data: sâmbătă,16 februarie 2019
Traseul excursiei
– Muzeul de Artă Ion Irimescu, Fălticeni
– Teatrul Mihai Eminescu, Botoșani
Prezentare:
Teatrul a reprezentat, din vremuri străvechi, un mijloc dea păși înspre ceea ce este autentic în firea omenească. Teatrul oferă actorilor posibilitatea de a da, cu sinceritate, viață unor personaje, devenind, astfel, convingători, prin mesaj, pentru spectatori. Proiectul educațional al clasei a VIII-a C, derulat pe parcursul fiecărui an școlar, își propune familiarizarea elevilor cu spectacole de teatru de înaltă ținută artistică. Prin punerea în scenă a unor scrieri fundamentale ale literaturii universale, elevii dobândesc mai multe cunoștințe despre lume, pentru a o înțelege, realizându-se, astfel, și o extindere a experienței de viață.
Obiective:
– optimizarea capacităților de autocunoaștere
– dezvoltarea spiritului critic, autoobservării, a responsabilității, a simțului organizatoric, a spiritului de echipă
– formarea și dezvoltarea abilității interpersonale, îmbunătățirea exprimării emoționale
– formarea și dezvoltarea gândirii critice
– familiarizarea elevilor implicați cu arta spectacolului teatral
– motivarea elevilor de a participa la activități extrașcolare
Într-o senină sâmbătă de iarnă, la finele olimpiadelor școlare derulate la variate discipline (limba engleză, matematică, geografie) noi, elevii clasei a VIII-a C ai Liceului “Vasile Conta” din Tg. Neamț, am fost invitați ai Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni. Încă de la intrare ne-a uluit felul exemplar în care este renovat acest muzeu românesc și adaptat condițiilor moderne de expunere. Ascultând informații captivante din istoria umanității, am aflat că aici se găsește cea mai bogată colecție de autor din țară – peste 360 piese valoroase de sculptură.
Spre seară am fost prezenți pe scena Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoșani unde ne-a surprins comedia de succes “Cerere în căsătorie”, în regia artistică a lui Mihai Donțu. Cu o temă veșnic actuală, scriitorul rus A. P. Cehov ne-a invitat să reflectăm la ceea ce înseamnă onoarea, interesul și iubirea.

Cititul nu dăunează, cititul salvează!